Vuohenjuusto-omenalehikäiset – Sikke Sumari

Voisi unohtaa sen, onko koti juuri siivottu tai kuivuuko pyykit olohuneen patterin edessä, pistää lehikäiset tulille, kiehauttaa kahvit ja pyytää ystävät hyggeilemään.
Valmiit vuohenjuusto-omenalehikäiset

Minulla on aina pakasteessa voitaikinaa siltä varalta, että tekee mieli jotain makeaa tai suolaista tai jos joku piipahtaa viinilasilliselle ihan yllättäen. Joka nykyään tapahtuu valitettavan harvoin! Pitäisi pistäytyä kaverin luona kylässä useammin. Voisi unohtaa sen, onko koti juuri siivottu tai kuivuuko pyykit olohuneen patterin edessä, pistää lehikäiset tulille, avata viinipullo tai kiehauttaa kahvit ja pyytää ystävät hyggeilemään. Kynttilänvalossa ei pölyt näy, mutta uunista tulviva tuoksu hyväilee hermoja!

Vuohenjuusto-omenalehikäisten raaka-aineet ja Terra Creta -oliiviöljy

Näitä tarvitset:

Paketti pakastevoitakinalevyjä
Paketti vuohenjuustoa
Muutama mehukas omena
Terra Creta luomu oliiviöljyä
Tuoretta timjamia tai sitruunatimjamia

Tee näin:

Leikkaa hiukan sulaneet taikinalevyt kolmeen tai kuuteen osaan riippuen siitä, minkä kokoisia lehikäsiä haluat valmistaa. Tässä kaksi vaihtoehtoa. Suupalat ja muutamalla haukkauksella nautittavat vaihtoehdot.

Viillä taikinalevyneliöihin terävällä veitsellä viillot sentin päähän taikinan reunasta, mutta älä viillä pohjaan saaka. Näin taikinasta nousee kivat reunat lehikäisille.

Leikkaa vuohenjuusto noin puolen sentin paksuiksi siivuiksi ja omenat ohuiksi siivuiksi.

Aseta juusto taikinaneliön keskelle ja sen päälle niin monta ohutta omenasiivua kuin saat mahtumaan. Öljyä omenasiivut oliiviöljyllä ja ripottele päälle timjaminlehtiä.

Omenaviipaleet aseteltuna leikattujen taikinalevyjen päälle
Taikinalevy, vuohenjuusto, omenaviipale sekä timjaminlehti
Taikinalevy, vuohenjuusto, omenaviipale sekä timjaminlehti

Voitele taikinaneliöiden reunat munankeltuaisella. Katso kuinka ihana keltainen on luomukananmunan keltuainen!

Vuohenjuusto-omenalehikäiset voideltuna keltuaisella

Paista lehikäisiä  uunissa 220C-asteessa kunnes ne ovat kohonneet ja omenien sekä leivonnaisten reunat ruskistuneet.

Tarjoa samantien, sillä nämä eivät parane odotellessaan!

Valmiit vuohenjuusto-omenalehikäiset

Teksti ja kuvat: Sikke Sumari