Chiansiemenmuffinit – Sikke Sumari

Helppo resepti, jolla syntyy tusina herkullista muffinia, jotka sopivat vaikkapa glögin kanssa nautittaviksi!
Terra Creta luomu oliiviöljypullo chiansiemenmuffinien ympäröimänä pöydällä.

Eihän tässä nyt vielä joulu ihan ovelle kolkuta, mutta jouluisat tunnelmat kyllä jo pikkuhiljaa hiipivät mieleen. Pikkujoulua ei suositella yrityksissä vietettävän kuten ennen, mutta uusi tilanne antaa mahdollisuuden uusille ajatuksille ja uusille tavoille toivottaa hyvää juhlamieltä työkavereille, perheelle ja ystäville.

Voisihan sitä vaikkapa viedä työpaikalle termoksessa glögiä ja itse leivottuja joulun makuisia leivonnaisia ilahduttamaan harmaan päivän tunnelmaa ja kohottamaan mielialaa!

Tässä yksi helppo resepti, jolla syntyy tusina isoa, herkullista muffinia, jotka sopivat vaikkapa glögin kanssa nautittaviksi. Tekeminen on helppoa, sillä taikina vain sekoitetaan kulhossa ja annostellaan sen jälkeen muffinivuokiin ja koristellaan oman maun mukaan.

Näitä voi huoletta syödä parikin, sillä käytän näissä Terra Cretan neitsytoliiviöljyä, mukana on banaania ja myös terveellisiksi mainittuja chiansiemeniä, makeus tulee luomu agavesiirapista tai luomuhunajasta valintasi mukaan. Hunaja antaa muffineille enemmän omaa makuaan kuin agavesiirappi, jonka maku on neutraalimpaa.

Chiansiemenmuffineihin tarvittavat ainesosat kulhoissa pöydällä.

Näitä tarvitset

4 pientä kypsää banaania survottuina (275 g)
2 ½ dl maustamatonta jogurttia
1 ½ dl Terra Creta luomuoliiviöljyä
2 dl hunajaa tai agavesiirappia 
3 kananmunaa
200 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria tai muuta vaniljaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
150 g chiansiemeniä

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele paperiset muffinivuoat (jos käytät niitä) muffinipellin koloihin.

Lisää banaanit, jogurtti, oliiviöljy, hunaja (tai agavesiirappi) ja munat isoon kulhoon ja sekoita tasaiseksi haarukalla. Älä vatkaa!

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola, kardemumma ja kaneli ja lisää seos edelliseen seokseen. Älä sekoita liikaa, muuten muffineista tulee helposti tiiviitä.

Lisää chiansiemenet taikinaan nuolialla ja anna siementen turvota 20 minuuttia.

Chiansiemen turpoamassa taikinan seassa laakeassa metallikulhossa.

Täytä muffinivuoat taikinalla, ripottele päälle chiansiemeniä, koristele pähkinöillä ja banaaniviipaleilla ja paista puolisen tuntia, kunnes koetintikku tulee kuivana ulos.

Muffinitaikina annosteltuna muffinivuokiin muffinipellille.
Kypsät chiansiemenmuffinit muffinivuoassa puupöydällä.
Valmis chiansiemenmuffini lähikuvassa.
Kuluneella puupöydällä valmiit chiansiemenmuffinit sekä jouluisia koristetähtiä ja kuusenoksa.

Nämä muffinit on tehty ns. amerikkalaisiin muffinivuokiin, jotka ovat hiukan tavallisia suurempia. Näitä tästä taikinasta tulee 12 kappaletta.

Kypsä raotettu chiansiemenmuffini pöydällä joulukoristeiden sekä kuusenoksan kera.

Taikinassa on todella paljon chiansiemeniä ja makeutusta on hillitysti, joten älä odota sokerista makua, kun maistat näitä. Makeus tulee glögistä, jos tarjoat nämä glögin kera. Tee sopii näille kaveriksi myös oikein hyvin.

Pidetään välimatkat ja pysytään terveinä!

Sikke