Appelsiinikakku – Sikke Sumari

Tässä kakussa maistuu appelsiini! Nauti yhdessä kesäisen marjasekoituksen kanssa.
Appelsiinikakkuun tarvittavia aineita, kuten Terra Creta -oliiviöljy, appelsiineja sekä mansikoita.

Marjoja on nyt saatavilla joka paikassa. Niitä voi itse poimia metsistä tai ostaa toreilta ja kaupasta tai saada kaverilta, jolla ei enää pakastimessa ole tilaa. Ja nythän niitä kannattaa syödä, vaikka joka aterialla, kun ovat täynnä vitamiineja ja kaikkea sitä hyvää, mitä luonto on niihin pakannut. Ja makua!

Ja kun terveellisiä marjoja syö, kannattaa ajatella hyvinvointia myös, kun leipoo kakun. Ja sehän on ihan helppoa, vaihtaa vain voin luomuoliiviöljyyn, niin on otettu iso harppaus oikeaan suuntaan.

Tässä kakussa maistuu appelsiini ja jos raaskit hulauttaa sekaan lorauksen viskiä tai appelsiinilikööriä, niin maku täydentyy vielä paremmaksi. Oliiviöljy maistuu vain hienoisesti taustalla, jos ollenkaan.

Jos et ole ennen kokeillut oliiviöljyä kakussa, niin kokeile nyt!

Näitä tarvitset

350 g jauhoja
220 g sokeria
1 ½ tl suolaa
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl Terra Creta luomu oliiviöljyä
2,5 dl maitoa
3 isoa kanamunaa (4 jos ovat pieniä)
2 rkl raastettua appelsiininkuorta
½ dl viskiä tai Grand Marnier Cointreauta

Tee näin

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa 24 senttinen kakkuvuoka leivinpaperilla.

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja sooda isossa kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa oliiviöljy, maito, munat, appelsiininkuori ja alkoholi.

Kulhossa oliiviöljy, maito, munat, appelsiininkuori ja alkoholi.
Kulhossa kananmunat ja päällä jauhoseos.

Yhdistä nämä kaksi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Sekoitettu appelsiinikakun taikina kaadettuna leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua n. 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja tikku tulee kuivana ulos. Anna jäähtyä vuoassa puoli tuntia, ennen kuin kumoat kakun. Anna jäähtyä kokonaan – tämä kestää hyvinkin tunnin – ennen kuin leikkaat kakkua.

Valmis appelsiinikakku leivinpaperilla vuoratulla ritilällä jäähtymässä.
Leikattu appelsiinikakunpala leivinpaperin päällä.

Näitä tarvitset marjoihin

5 dl marjoja (minulla mansikoita, vadelmia ja mustikoita)
1 rkl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua appelsiininkuorta

Tee näin

Kaada marjat isoon kulhoon ja lisää öljy, sokeri ja appelsiininkuori. Odota, kunnes sokeri on sulanut – noin puoli tuntia, ennen kuin tarjoat marjat kakun kera.

Pöydällä kulhoissa mansikat sekä sokeri ja raastettu appelsiininkuori.
Appelsiinikakun pala ja marjoja lautasella.

Hyvää ja terveellistä loppukesää! Pidetään turvavälit ja pysytään terveinä marjojen ja luomuoliiviöljyn avulla.

-Sikke